stres

warning: Creating default object from empty value in /home/lezzet/domains/lezzetvadisi.com/private_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Sedir Ağacı Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ :Bu esans yağı , Amerikan ve Fas ardıç sediri ağacından damıtım yolu ile elde edilir. Odunsu kokuya sahiptir.

FAYDALARI : Ciltte uyarıcı, canlandırıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide; kepek, incelen saçlar, egzama, yağlı ciltler ve aknenin tedavisinde kullanılır. Ayrıca stresin giderilmesinde yardımcı olur.

KULLANIM ŞELİ : Haricen cilde masaj olarak kullanılır.

UYARI : DAHİLEN KULLANIMI YOKTUR...

Portakal Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Turunçgiller familyasından bir ağaçtır. Boyu 2-10 metre arasında değişir. Meyvesi (portakal); C vitamini bakımından zengindir. Kabuğunun altında sarımtırak, bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur. Bu meyvelerin kabuklarından sıkma yöntemi ile uçucu bir yağ olan portakal yağı elde edilir. Çiçeklerinden de Portakal çiçeği esansı yapılır.

İÇİNDEKİLER : Şekerler,müsilaj,uçucu yağ ve bol miktarda C vitamini içerir.

Bergamut Yağı ve Faydaları

HAZIRLANIŞI
Sedefotugiller familyasından olup limon ve portakal arasında yabani bir turunçgil meyvasıdır. Bu meyvanın taze kabuklarından sıkma yöntemi ile elde edilen hoş kokulu uçucu yağa bergamut esansı denir. Limon ve portakal yağının yerine kullanıldığı gibi güzel koku veren bir esans olarak da kullanılabilir.

FAYDALARI:
>Stres ve yorgunluğu giderici
>bağışıklık sistemini kuvvetlendiricidir.
>Egzama tedavisinde de kullanılır.

Fındığın Faydaları

BİLGİ:

Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.

FAYDALARI:

-Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.

Lavanta Yağı ve Faydaları


BİLGİ:

Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür.

FAYDALARI:

>İdrar arttırıcıdır.
>Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
>Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
>Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
>Akneleri temizler.
>Ateşi düşürür.
>Kozmetikte esans olarak kullanılır.

Yasemin Yağı ve Faydaları

İÇİNDEKİLER:

Rezin,uçucu yağ ve alkolitler içerir.

FAYDALARI:

*Romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılır.
*Balgam söktürücüdür.
*Strese iyi gelir.
*Hafif uyutucudur.
*Dinlendirici etkisi nedeniyle banyo suyuna karıştırılır.
*Cildi besler,sıkılaştırır.
*Selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.

>Ayrıca Banyo suları için faydalı bir yağdır,

Dinlendirici (Banyo suyuna ilave ile)

Stres, (Banyo suyuna ilave ile)

Ginseng Faydaları

Ginseng güçlü bir genel takviyedir. Beden üzerindeki etkileri lokal değildir ve böylelikle ginsengin yararlarından biri bütün vücudu kuvvetlendirmesi ve bütün vücut sistemlerini dengelenmesine yardımcı olmasıdır. “Adaptojen” insan sağlığı üzerinde ginsengin düzenleyici etkisini izah etmekte kullanılan terimdir. Ancak, hızlı bir şekilde tamirden ziyade zaman içinde yavaşça etki eder. Tam sonuçlarını görmek için birkaç ay kullanmanız gerekir.

Anket

Sitemizle nasil tanistiniz?:

Son yorumlar

İçeriği paylaş