Asit

Diş çürüğüne kalkan, Peynir!

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Murat Akkaya, özellikle şekerli ve asitli gıdalar ile dişler üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen maddelerin diş sağlığı için sakıncalı olduğunu belirtti.

Bunları tamamen kesmek yerine belirli bir düzen içinde tüketmenin daha doğru olacağına dikkati çeken Prof. Dr. Murat Akkaya, şekerli, yapışkan ya da asitli gıdaların 3 ana öğün içinde tüketilmesini önerdi.

İğde Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER : Organik asitler(malik asit),vitaminler(B grubu,E ve C) ve flavon glikozitlerini içerir.

FAYDALARI : Taşıdığı yüksek oranda C vitamini nedeniyle grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu olarak kullanılır.Antiseptik etkileri vardır.Vücuda kuvvet verir,ağız yaralarını tedavi eder.

KULLANIM ŞEKLİ : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Hint Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Hint yağı bitkisi sütleğengiller familyasından olup, anavatanı Hindistan olmakla beraber, ülkemizin Güneydoğu bölgelerinde de görülmektedir. Hint yağı bitkisinin tohumlarından soğukta sıkma ve temizleme yöntemi ile elde edilen sabit bir yağdır.

İÇİNDEKİLER : Ricinoelik asit içerir.

Kirazın Faydaları


Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.

FAYDALARI

Papatya Yağının Faydaları


Bileşikgiller familyasından; Nisan-Eylül aylarında çiçek açan, 25 santimetre kadar boyunda, bir yıllık otsu bir bitkidir.Papatya; yurdumuzda bolca bulunan bir bitkidir. Emiştirme ve uçucu olarak iki tür yağı bulunur. Uçucu olan yağı yurt dışından ithal edilmekte olup, bol kokulu ve kozmetik amaçlıdır.

Duyarlı ve problemli ciltler için yaraları iyileştirici ve cildi besleyen özelliğe sahiptir. Bademcik ve diş iltihabında kullanılır.

FAYDALARI:

Somak (Sumak) Faydaları


TANIMI:

Yurdumuzda sumak olarak bilinen,sıcak bölgelerde yetişen ağaçtır.Ağacın kabuğu tıpta,yaprakları dericilikte kullanılıp,meyveleri mercimeğe benzemektedir.Meyveler yiyeceklere ekşilik vermek için dövülerek kullanılır.İtalya ve Fransa’da kendiliğinden yetişen birçok türü vardır.Bazı türleri ve yaprakları zehirlidir.