Ateş

warning: Creating default object from empty value in /home/lezzet/domains/lezzetvadisi.com/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Mutfağımızdaki tehlikeli noktalar

* Raf sistemlerini gözden geçirin: Her zaman kullandığınız mutfak gereçleri, kolay erişilebilen yükseklikteki raflarda saklanmalıdır. Rafların üst katlarına ulaşmak için tabure veya iskemle yerine dengeli bir mutfak merdiveni kullanılmalıdır.

*Temizlik malzemeleri ve ilaçlara dikkat: Çocuklar ve evcil dostlarımız için tehlike oluşturacak maddeleri onların erişemeyeceği yerlere koyun. Bu tip malzemeleri su şişesi, içecek şişeleri gibi kaplarda saklamayın.

Enginar suyunun Faydaları


FAYDALARI:
>Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
>Araştırmalara göre enginar, safra kesesinin karaciğer tarafından harekete geçirilmesini sağlıyor.
>Zehirli bileşikler taşımayan, iyi bir iştah açıcı ve idrar söktürücü olan enginar suyunun afrodizyak etkisi eskiden beri bilinmektedir,
>kolestrolün baş düşmanıdır.
>Anne sütü arttırıcı,
>vücuda kuvvet verici,
>ateş düşürücü,
>mide ve bağırsak düzenleyici,

Lavanta Yağı ve Faydaları


BİLGİ:

Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür.

FAYDALARI:

>İdrar arttırıcıdır.
>Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
>Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
>Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
>Akneleri temizler.
>Ateşi düşürür.
>Kozmetikte esans olarak kullanılır.

Şeftalinin Faydaları


B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor minerallerini de barındırır.

FAYDALARI:

>Ağız kokusunu alır.

>Bağırsak kurtlarını öldürür ve Bağırsakları yumuşatır.

>Kanı zehirlerden temizler.

>Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.

>Kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür.

>Bol miktarda idrar söktürür.

Papatya Yağının Faydaları


Bileşikgiller familyasından; Nisan-Eylül aylarında çiçek açan, 25 santimetre kadar boyunda, bir yıllık otsu bir bitkidir.Papatya; yurdumuzda bolca bulunan bir bitkidir. Emiştirme ve uçucu olarak iki tür yağı bulunur. Uçucu olan yağı yurt dışından ithal edilmekte olup, bol kokulu ve kozmetik amaçlıdır.

Duyarlı ve problemli ciltler için yaraları iyileştirici ve cildi besleyen özelliğe sahiptir. Bademcik ve diş iltihabında kullanılır.

FAYDALARI:

Safranın Faydaları

LATİNCE ADI: Crocus Sativus

TANIMI:
Safran çiçeiğinin tepeciğidir.Akdeniz ülkesinde yetişir.Baharda çiçek açar.Bu bitkin çiçekleri toplanır.Tepecikleri kurutulur.Dünyanın her tarafında kullanılmakla birlikte Avrupa’da çok daha yaygın tüketilir.Eritildiğinde koyu sarı bir renk verir.Zeytinyağında hiç erimez.Hileli olup olmadığını kontrol etmek için zeytinyağında denenir.Nefis kokusu ve yemeklere verdiği renk için aranır.

Safran, soğan ile üreyen bir bitkidir. Toprak üstü kısmı tek yıllık, toprak altı kısmı çok yıllıktır. Toprak altındaki soğan kısmı üç yıl süresince her yıl filiz vererek yeni bitkiyi oluşturur. Yeni bitki çiçek verdikten ve gelecek yılın soğanını oluşturduktan sonra, toprak üstündeki kısmı kurur. Soğan kısmı, küre şeklinde, üstten ve alttan hafif basık, çevresi kahverengi kabuklarla örtülmüş durumda, büyüklüğü 2-4 cm çapındadır.

Somak (Sumak) Faydaları


TANIMI:

Yurdumuzda sumak olarak bilinen,sıcak bölgelerde yetişen ağaçtır.Ağacın kabuğu tıpta,yaprakları dericilikte kullanılıp,meyveleri mercimeğe benzemektedir.Meyveler yiyeceklere ekşilik vermek için dövülerek kullanılır.İtalya ve Fransa’da kendiliğinden yetişen birçok türü vardır.Bazı türleri ve yaprakları zehirlidir.

Çileğin Faydaları

Çilekte bol miktarda demir ve fosfor bulunmaktadır. Ayrıca C, B ve K vitamini açısından da zengindir.

Vişnenin Faydaları

Ortalama 100 gr. taze vişnede, 58 kalori ile 14,3 gr. karbonhidrat vardır. Oysa, vişnenin A vitamini yüksek olup 1.000 lU'ya kadar varır. Vişnenin diğer besin değerleri kirazınkine çok yakındır yalnız Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir,

Vişnenin Faydaları: Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir. Mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür ve idrar söktürür. İshali keser. Vücuda rahatlık verir. Susuzluğu giderir. Öksürüğe iyi gelir. Ağrıları dindirir. İltihap gidericidir. Uyku düzensizliğinde faydalıdır.

Anket

Sitemizle nasil tanistiniz?:

Son yorumlar

İçeriği paylaş