içecekler

İftardan Sonra Uçmaya ne dersiniz?

İftar sonrası üzerinize ağırlık çöküyor, tembelliğiniz, halsizliğiniz artıyorsa bu içecekler tam size göre...

Gül, ahududu, böğürtlen, meyan kökü, kızılcık, demirhindi gibi geleneksel şerbetler, iftar sonrası oluşan halsizliğe ve mide rahatsızlıklarına birebir. İlk kez bu yıl Hurma Cafe tarafından sunulan hurma şerbeti ise yepyeni bir tat.

Sizce Maden suyu mu, Soda mı?

Halk arasında soda ve maden suyu eş anlamlı kullanılmasına rağmen ikisi birbirinden farklıdır. Peki iki içeceğin farkı ve faydaları nedir?

Halk arasında her ne kadar soda ve maden suyu aynı olarak bilinse de her ikisi farklı içeceklerdir. Kısaca aralarındaki farkı söylemek gerekirse biri yapay diğeri ise doğal bir üründür. Bazen rahatlamak bazen de su ihtiyacını gidermek için kullandığımız bu içecekleri zaman zaman tüketmekteyiz.

Tüketmiş olduğumuz bu içecekleri ilk önce tanıyalım;

Maden suyu: Jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulardır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içeren madensularını diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde ediliyor olmasıdır.