Romatizma

Çörek Otu Ve Faydaları

Bu bitkinin faydalanılan kısmı tohumudur.Bu bitki ile ilgili Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in de bir müjdesi vardır:
"Çörek otu; ölümden başka her türlü hastalığa şifadır"

Genelde en çok yemeklerde baharat, tatlandırıcı olarak kullanılır.Unlu yiyecekleri süslemek, lezzet vermek için de kullanılır.

Halk tababetinde esas özelliği ve faydaları:

Gaz giderir

İdrar söktürür

Bronşit ve öksürüğe iyi gelir

Süt çoğaltır

Ağız kokusunu giderir

Bel gevşekliğine iyi gelir

Solucan düşürür

Baklanın Faydaları

Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, Taze Baklaya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gramında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Özellikleri:

Hemen heryerde yetişir.

Çörek Otu Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ: Düğün çiçekgillerden olup, Anadolu’da bolca yetişen bir üründür. Bileşiminde % 35 - 15 oranında sabit yağ vardır. Haricen sıkma yöntemi ile elde edilir.

İÇİNDEKİLER: Tanen, saponinler, alkaloidler, nigellin ve connigellin içerir.

Alabalık Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ: Yurdumuzda bolca doğal ve tabi ortamlarda yetişen alabalığın halis yağ içerisinde emiştirilmesiyle elde edilen hayvansal ve bitkisel karışımlı bir drogtur.

FAYDALARI : Genelde romatizma, kemik ağrıları, bel fıtığı durumlarında kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ : İçilmez, haricen friksiyon olarak kullanılır.

UYARILAR : FAZLA UZUN SÜRE KULLANILMASI KEMİKLERİ YUMUŞATTIĞINDAN İSTENMEYEN KEMİK KIRILMALARINA SEBEP OLABİLİR...

Okaliptus Yağı ve Faydaları


BİLGİ:
Okaliptüs ağacı yurdumuzun güney bölgelerinde bolca bulunmasına rağmen ana vatanı Avustralya’dır. 160 kadar çeşidi vardır. Okaliptüs ağacının taze yapraklarından distilasyon yöntemi ile okaliptüs yağı elde edilmektedir.

FAYDALARI:
>Solunum yolu rahatsızlıklarında,
>astım,
>bronşit,
>nezle ve soğuk algınlığında kullanılır.
>Kabızlık,
>öksürük,
>şeker hastalığı,
>romatizma,
>selülit,
>sindirim sistemi sorunları,

Lavanta Yağı ve Faydaları


BİLGİ:

Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür.

FAYDALARI:

>İdrar arttırıcıdır.
>Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
>Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
>Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
>Akneleri temizler.
>Ateşi düşürür.
>Kozmetikte esans olarak kullanılır.

Isırgan Tohumu Yağı ve Faydaları

FAYDALARI:

>Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir.
>Burun kanamasını giderir.
>Egzama şikayetlerini giderir.
>Regl döneminin düzenli olmasını sağlar.
>Böbrek kumlarını döker.
>Balgam söktürücüdür.
>Dalak hastalıklarında ve çıbanlarda faydalıdır.
>Saç dökülmesini önler.
>Saçı kuvvetlendirir.

KULLANILIŞI: Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır.Saç diplerine masaj yapılarak uygulanır.

Defne Yaprağı Yağı ve Faydaları

BİLGİ:

Garlı defne yağı defne ağacı tohumlarından sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Ege ve Akdeniz bölgesinde sabun hammaddesi olarak kullanılmaktadır.

FAYDALARI:

>Baş ağrısı,
>nefes darlığı
>öksürük için kullanılır.
>Gargara şeklinde uygulandığında bademcik iltihabı ve gribal enfeksiyonları iyileştirir.
>Soğuk algınlığında etkilidir.
>Gaz giderici,
>mikrop öldürücü ve terleticidir.
>Kan şekerini dengeler.

Ceviz Yağı ve Faydaları

BİLGİ:
Bu yağ önce soğuk, sonra sıcakta sıkılması ile elde edilmektedir. Açık sarı renkli, tatlımsı lezzetli sabit bir yağdır.

FAYDALARI:
>Kanı temizlemede,
>kanamalarda, kılcal damarları sıklaştırarak kanamayı durdurma,
>basuru rahatlatmada,
>pekliğe,
>dizanteriye,
>fazla regl kanamalarına iyi gelir.
>Doğal nemlendiricidir.
>Kuru ciltleri besler ve yumuşatır.
>Saç bakımında kullanılır.
>Saçı besler.
>romatizmal ağrılara iyi gelir.

Yasemin Yağı ve Faydaları

İÇİNDEKİLER:

Rezin,uçucu yağ ve alkolitler içerir.

FAYDALARI:

*Romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılır.
*Balgam söktürücüdür.
*Strese iyi gelir.
*Hafif uyutucudur.
*Dinlendirici etkisi nedeniyle banyo suyuna karıştırılır.
*Cildi besler,sıkılaştırır.
*Selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.

>Ayrıca Banyo suları için faydalı bir yağdır,

Dinlendirici (Banyo suyuna ilave ile)

Stres, (Banyo suyuna ilave ile)


Anket

Son yorumlar

.

İçeriği paylaş