Doğal Granit Bakım ve Montajı

Granit en eski, en sağlam en çok aranan inşaat malzemelerinden biridir.Geleneksel olarak, granit hem mimarlar hem de mühendisler tarafından devamlı ve değişmeyen renk ve dokusuyla, yıpranmaktan uzak yapısıyla en çok arzulanan ve istenen malzemelerden biridir.
Granit her çağda kullanılmış ve kullanılan, eskimeyen bir malzemedir.
Granit sanayi, yeni mimari tasarım ve isteklerine teknolojisini geliştirerek kendini korumaya devam etmekte, ayrıca bu teknolojik gelişmeler maliyetleri azalttıkça da malzemeye talep artmaktadır.
Granit volkanik bir taştır ve yer kabuğunun diplerindeki erimiş magmanın , milyonlarca yıl yavaş yavaş kristalize olmasıyla deprem ve erozyonlar sonucunda yeryüzüne çıkmıştır.
Granitin ana mineralleri guartz ve feldspat ile amfibole, piroksen ve mika gibi ikincil minerallerdir.Bu minerallerin dağılımı ve yoğunluğuna göre granitin rengi oluşur.Granitin içindeki silika (çakmak taşı) en fazla %70 olmalıdır.

"Granit aşağıdaki karakteristik özelliklere sahiptir."
1. Görünür hiçbir ek yeri yoktur ve özel aparatlar olmaksızın üzerinde çalışılamaz,
2. İleri düzeyde parlama yeteneğine sahiptir,
3. Her türlü hava koşuluna son derecede dayanıklıdır.

"Hasarlardan Koruma"
Granit tezgahı korumak için aşağıdaki koşullara dikkat edilmelidir.
# Kenarlardan parça kopmasına neden olacak darbelerden kaçınmalıdır.
# Üzerinde ekmek kesme tahtası olmadan bir şey kesilmemelidir.
# Sert darbelerden kaçınmalıdır.
# Üzerine aşırı sıcak gereçler bırakılmamalıdır.
# Yerleştirilmiş konumu dışında hareket ettirilmemelidir.
# Granitin üstünde, formik asit, hidroflorik asit , nitrik asit, sülfürik asit, fosforik asit ve hidroklorik asit dahil hiçbir asitli malzeme bırakılmamalıdır.
# Granit çizici, zımpara etkisi yapan malzemelere silinmemelidir.Onun yerine çizici olmayan doğal arap sabunu v.b.g. malzemelerle ılık suyla silinip güderi veya benzeri malzemelerle kurulanmamalıdır.