Meyve

Dondurulmuş yemek kurtarıcı mı?

Akşam işten yorgun argın kendinizi zar zor eve attınız. Yemek pişirmenizi bekleyen çocuklarınız ve bir de eşiniz var. Elinizin ilk uzandığı yer buzluk oluyor. Orada iki paket hazır lazanya var. Atın mikrodalgaya, düzeltin masayı, işte oldu!

yulafli meyveli SAGLIKLI müsli



4 kisilik

bir kase yulaf ezmesi
3 kasik bal
bir kasik findik parcaciklari,
ana malzeme olarak bir elma
ama evinizde bulunan meyvelerdende kullanirsaniz elmayi azaltip hepsinden azar azar koyun.
bir bardak süt
bir kase yogurt,
istege göre hindistan cevizi ve seker,

önce yulafi, sütü bali bir karisitirip yulafin sütü biraz cekmesini bekliyelim.yulaf söyle bir yumusasin.asa yukar bir 10 dakika kadar.sonra diger malzemeri koyup karistirin.

meyveli yas pasta



cok basit ve pratik bir yas pasta tarifi.

1 adet hazir pandispanya keki.

750 ml. taze krema,
bir paket kremsanti sertlestirici,
2 veya 3 kasik seker,

üzeri ve ara katlar icin

mevsim meyveleri.

yapilisi.

kremaya seker ilave edip bir cirpalim, biraz cirpdiktan sonra, krema sertlestirciyi ilave edelim.sertlesince mikserimizi kapatalim.

kekimizi ikiye keselim, isterseniz meyvesuyuyla da islatabilrisiniz.sonra krem sanitimizle kekimizi kaplayalim

A

Alaca soymak: Kabuklu meyve veya sebzelerde kabuğun birer parmak arayla uzunlamasına soyulmasına denir.

Aperatif: Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içki veya yiyeceklerdir.

Aroma: Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal, limon kabuğu rendesi veya vanilya kullanılır.

Kuşburnunun Faydaları

İçi tüylüdür ve çok sayıda tohumu vardır. Sonbaharda olgunlaşır. C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir. Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak da kullanılır. Çayı yapılır. Ülkemizin hemen her yerinde yetişir. Yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması,yiric gibi adlarla da bilinir.insanların geçimini saglamak için kullandıkları ticaret.

Tokat,Bayburt,Amasya ve Çorum'da perverdesi sevilerek tüketilir.

Kuşburnunun Faydaları:

Hastalıklara karşı direnç verir.

Bedene ve gözlere güç verir.

Cinsel isteği çoğaltır.

Muşmulanın Faydaları

Muşmula, gülgillerin bir altfamilyası olan Maloideae'dan bir ağaç ve bu ağacın meyvelerdir.

Çiçek tablasıyla sarılmış etli meyveleri, eriksi yapıdadır. Yabani olanları daha küçük olur. İçinde sertleşmiş tohumları bulunur. Olgunlaştığında koyu kahverengiye dönen meyve kabuğu ve koyu kahve meyve eti vardır. İlk koparıldığında buruk bir tadı vardır. Bir süre beklenildiğinde yumuşar ve lezzetlenir. Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yayılış gösterir.

Faydaları:

Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.

Avokadonun Faydaları

Anavatanı Orta Amerika olan avokado meyvesi, ülkemizin Adana, Antalya, Alanya gibi güney illerinde yetişir.
Meyvelerinin etli kısımlarında sabit yağ, potasyum ve A, D, E vitaminleri bulunan avokadonun sabit yağında da ayrıca protein ve vitamin vardır. Yapraklarında yüzde 3 oranında uçucu yağ bulunan avokado, içerdiği antioksidan maddeler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirirken, aynı zamanda kozmetik sektöründe cilt bakımı kremlerinin bileşiminde kullanılır.

Yiyeceklerimizin vitaminini nasıl koruyabiliriz?



Yediğimiz besinlerden farklı vitaminler alırız ve bu vitaminler bizim sağlıklı yaşamamızı sağlar. Peki bu besinleri yerken o vitaminleri alabiliyormuyuz? Hayır. Çünkü bazı besinleri çiğ yiyerek, bazılarını pişirerek, bazılarının kabuklarıyla yiyerek vb. yöntemlerle almamız gerekiyor. Bunları bilmezsek o besinde bulunan vitaminden yararlanamamış oluruz.


İşte yiyeceklerdeki vitaminleri korumak için birkaç ipucu:

1. Aşırı pişirmeyin.
2. Sebzeleri haşlarken suda çözünen vitaminlerin önemli miktarı haşlama suyuna karışır. Bu suyu atmayın, çorbalarda veya yemeklerinizde kullanın. Sebze ve meyveleri çok az suyla haşlayın.
3. Kızartmak ve fırında pişirmek, vitaminlerin neredeyse tamamen yok olmasına yol açar.
4. Sebze ve meyvelerin vitamin içeriğinden maksimum şekilde yararlanmak için en doğru yöntem, çiğ veya buharda az pişirerek yemektir.

Hangi besini Hangi yöntemle pişirmeli? İşte öneriler!...

Yiyecek maddelerimizin bazılarını çiğ bazılarını da pişirerek tüketiriz. Çiğ yenen besinlerin çok iyi yıkanarak tüketilmesi gerekirken pişen besinlerin ise doğru pişirilmesi besin değerinin korunması için son derece önemlidir. Çünkü her besinin pişirme şekli farklıdır. Çoğumuz bilinçsizce pişirme işlemini gerçekleştirirken son derece önemli besin ihtiyacımızı karşılayacak gıdaları faydasız posalara dönüştürüyoruz. Öyleyse bir bakalım hangi tür gıda pişirilirken nasıl pişirilir.

Et ve Kümes Hayvanları nasıl pişirilir?
Etin pişirme sürecinde protein katılaşır ve su kaybı olur. Kuru ısıda pişen ette ısı yükseldikçe su kaybı artar ve et kurur. Sulu ısıda ise etin bağ dokusu proteinlerinden kollojen, hidrolize olur ve böylece et yumuşar. Etin rengini veren miyoglobinde değişiklikle et kırmızı renkten kahverengiye dönüşür.

Balık nasıl pişirilir?
Balığın bağlantı dokuları az olduğu için pişirmeyle kolayca dağılır. Hafif ateşte pişmesi dağılmayı engeller. Yağlı balıklar genellikle, ızgara veya kendi suyu içinde pişirilir. Az yağlı balıklar ise kızartma yöntemiyle pişirilir.

Meyve Soslu Tavuk Göğsü



Tavukgöğsü için malzemeler:

3 fincan un
3 fincan şeker
1 litre süt
125 gram margarin
Vanilya

Diğer malzemeler:

Bir poşet kremşanti
Bir paket petibör bisküvi
Bir paket meyve sosu

Yapılışı:

Bir litre süt şeker ile kaynatılır.
Margarin ve 3 fincan un başka bir tencerede kısık ateşte kavrulur. (fazla kavrulmamasına dikkat edin aksi takdirde tavukgöğsünün rengi beyaz olmaz.)

İşte kamuoyundan saklanan "zehir" raporu!

Tarımda kullanılan zehirli ilaçların etkileri, manavlarda satılan meyve ve sebzelerde de görülüyor.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan ve henüz kamuoyuna açıklanmayan bir raporu İsveç'in en ciddi gazetelerinden Dagens Nyheter açıkladı.

Gazetenin iddiasına göre Avrupa Birliği ülkelerinde tarımda kullanılan aşırı miktarda zehirli ilaçların etkileri, dükkan ve marketlerde satılan meyve ve sebzelerde de görülüyor.

İsveç Doğayı Koruma Derneği, Avrupa Birliği'nin gıda ve bitkiden sorumlu örgütü FVO tarafından hazırlanan ancak henüz kamuoyuna açıklanmayan raporunu ele geçirdi.

FVO, 65 bin gıda örneğinin yüzde 46'sında haşerat ilaçlarının kalıntılarının bulunduğunu belirledi.

Ürünlerin yüzde 4.5'inde Avrupa Birliği'nin belirlediği limit sınırının üzerinde zehirli ilaç bulunduğunu tespit edildi.

Kış Meyveleriyle Meyve Salatası..

Malzemeler:

İri sert 2 adet elma
Sert 2 adet armut
2 adet muz
3-4 adet mandalina
2 adet limon
2 kaşık pudra şekeri
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti

Muhallebili Meyve Salatası..

Malzemeler :
2 adet elma
2 adet armut
2 adet muz
1 adet nar
3-4 adet mandalina
2 adet limon

Muhallebi için malzemeler :
3 kaşık un (tepeleme)
6 kaşık şeker
Vanilya
1 litre süt
1 adet vanilya
1 adet bitter çikolata

Hormonsuz Gıdaları Nasıl Anlayabiliriz ?



Genel olarak dış görünüşü şekilsiz, bozuk, sivri çıkıntıları olan, içleri ya da çekirdek etrafı boş ve ürün kendine has tadı vermiyorsa o sebze ve meyveler hormonludur...

Hormonlu meyve ve sebzelerin dış görüntülerinin şekilsiz, bozuk, içlerinin ve çekirdek çevresinin boş olduğu, kendisine has tadı vermediği belirtildi.

Tarımsal Kalkınma Vakfı ve Konya Büyükşehir Belediyesince yürütülen 57 bin 630 Euro bütçeli AB destekli Gıda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında, vatandaşlara Gıda Tüketicisi El Kitabı dağıtıldı.

Konya’da açılan stantlarda tüketicileri bilinçlendirmek için vatandaşlara dağıtılan kitapta, “Hormonsuz gıda nasıl anlaşılır?” başlıklı bölüm dikkati çekiyor.

Günlük Su Sebze Stanollü Süt Tüketimi Ne kadar Olmalı

Günde 2 litre su, yarım kilo sebze ve stanollü süt

Prof. Dr. Tanju Besler'in yüksek kolesterolle mücadele etmek için önerdiği diyetin içinde bol sebze ve meyvenin yanı sıra; günde 2 gram stanol tüketimi ve egzersiz de yer alıyor. Tüm bu önlemler, ilaçlı tedaviye destek veriyor ..

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Besler, kolesterolü düşürmeye yönelik yeni teknikler konusunda bilgi verdi: