Akne

warning: Creating default object from empty value in /home/lezzet/domains/lezzetvadisi.com/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Sedir Ağacı Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ :Bu esans yağı , Amerikan ve Fas ardıç sediri ağacından damıtım yolu ile elde edilir. Odunsu kokuya sahiptir.

FAYDALARI : Ciltte uyarıcı, canlandırıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide; kepek, incelen saçlar, egzama, yağlı ciltler ve aknenin tedavisinde kullanılır. Ayrıca stresin giderilmesinde yardımcı olur.

KULLANIM ŞELİ : Haricen cilde masaj olarak kullanılır.

UYARI : DAHİLEN KULLANIMI YOKTUR...

A vitamini grubu ve Faydaları

A vitamini grubu:Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates

A vitamini Faydaları:
>göz problemlerini ve körlüğü önler.
>Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek cilt sorunlarını engeller. Ayrıca indirim sisteminde oluşan ülserleri tedavi eder;
>soğuk algınlığına ve böbreklerde, mesanede, akciğerlerde ve mukus zarlarında enfeksiyonlara karşı vücudu korur.

Lavanta Yağı ve Faydaları


BİLGİ:

Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür.

FAYDALARI:

>İdrar arttırıcıdır.
>Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
>Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
>Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
>Akneleri temizler.
>Ateşi düşürür.
>Kozmetikte esans olarak kullanılır.

Kekiğin Faydaları

Açık pembe renkte çiçekler açan bitkinin yemeklere ve özellikle etlere farklı bir lezzet ve koku vermekte kullanılan bir baharatıdır.

KEKİĞİN FAYDALARI

Akne tedavisinde temizleyici ve iyileştirici etkileri görülür.

Gırtlak ve bademcik iltihaplarında iyileştirici özelliği vardır.

Dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak kullanılır.

Anket

Sitemizle nasil tanistiniz?:

Son yorumlar

İçeriği paylaş